det betroede menneske

Det betroede menneske

Opgør med forvreden kristendom

Forlaget Anis 2011 (nu 4. oplag).


Uddrag af bagsidetekst:

Er kristendommen en gave, som giver mennesker frit åndedrag, en tilværelse med fodfæste og højt til loftet? Eller lægger den kristne tro sig tværtimod på de troende som en byrde af skyld og trusler om fortabelse? Begge former for kristendom findes. Denne bog søger at udrede, hvordan det kan være gået til. - Bogen er udsprunget af opdagelsen af, hvor skelsættende det blev, at en juridisk præget sprogbrug vandt indpas i oldkirken med vægt på skyld og straf ...

"Johannes Værge er teologisk velfunderet og poetisk velformuleret. "Det betroede menneske" er et fornemt og meget oplivende eksempel på, at man i kristendommen tænker nyt ved at gå tilbage."

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten.


"Det er et ambitiøst projekt, Værge har kaste sig ud i. Men han holder tungen lige i munden, opgøret bliver aldrig gold polemik, fordi Værges hovedanliggende, den frigørende kristendom, står så stærkt og formuleres med en fornemmelse for og ud af en dyb sammenhæng mellem personlig erfaring og teologisk indsigt."

Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad.


"Det rigtig spændende ved Johannes Værges fine lille bog er, hvor suverænt han behersker det store historiske overblik ... Læs Johannes Værges bog. Den giver os et stort historisk rum omkring noget, som er yderst dagsaktuelt."

Niels Højlund, Weekendavisen.